Hoe werkt dat nou?

de magie van klankschalen

Klankschalen staan ook wel bekend als boeddhistische schalen, geneeskommen, heelklankschalen of zingende kommen.

Klankschalen hebben een bijzondere werking. Wanneer je een klankschaal aanslaat, ontstaan er klanken vol boventonen. Deze klanken bestaan niet alleen uit hoorbaar geluid, maar ook uit voelbare fijne klanktrillingen die diep door alle huidlagen heen kunnen resoneren. Het is letterlijk en figuurlijk een zachte aanraking met klank. Van binnen en van buiten. Geestelijk en lichamelijk.

Het bijzondere van klankschalen is ook dat ze stilte geven.
Juist door de klank en trilling kun je de rust vinden en stilte ‘horen’. De klanken brengen je als het ware in contact met de stilte in jezelf. Elke klank voelt anders. Hóe anders is afhankelijk van hoe jij je op dat moment voelt, waar je mee bezig bent of wat je bezig houdt.

Je lichaam heeft een eigen trillingsfrequentie. Als je je niet lekker voelt kan er ergens een blokkade zitten die de trillingsfrequentie lager maakt. Door de trillingen van een klankschaal krijgt je lichaam een innerlijke massage. Je voelt de trilling in je hele lichaam. Blokkades kunnen worden opgeheven.

Er gaan veel verhalen over klankschalen rond, met name over de samenstelling. Vaak krijg je te horen of lees je dat klankschalen gemaakt zijn uit 7 of meer metalen. Hans de Back (klanktherapeut en musicus) schrijft hierover in zijn boek ‘Klankschalenmassage’:

‘koperslagers fronsen hun wenkbrauwen bij het horen van dit verhaal. Als het metaal een legering zou zijn van 7 metalen dan zou er zoveel spanning in zitten dat het niet met een hamer te bewerken is. Met een klap zou je een klankschaalpuzzel overhouden’

Meestal bestaat een klankschaal uit koper en tin (brons).

Klankschalen komen voornamelijk uit de gebieden rondom de Himalaya. Ook komen er veel klankschalen uit India en Nepal.
De naam Tibetaanse klankschaal duidt er op dat de schalen gebruikt werden door monniken die leefden in Tibetaanse kloosters.
(bron: www.klankschalen.com)

Contact

Je bent van harte welkom!

Heb je een vraag of suggestie? Wil je reserveren voor een evenement? Stuur me een mailtje! Wil je een concert of meditatie geven met behulp van mij en mijn klankschalen? Ik sta altijd open voor nieuwe ideeën en initiatieven, dus laat het me weten als je een mogelijkheid voelt om met mij samen te werken!

Mail naar: frankklank@telfort.nl
of bel: 06-40094261