Klank zit in mij, Stilte zit in mij

Iets meer over mij

Door het bespelen van de klankschalen hoor ik mijn klank, en mijn stilte. Ik krijg inzichten, en kom tot rust. Het voelt als thuiskomen in mijn lijf, het voelt als thuiskomen in mijzelf.

Waar kom ik vandaan

Ik woon heel wat jaren in Amsterdam en ben geboren in Limburg.

In Amsterdam heb ik gewerkt in de kinderpsychiatrie en later als invalkracht bij verschillende kinderdagverblijven.
Daarna heb ik met veel plezier op verschillende afdelingen van de Sociale Dienst gewerkt.

Daarnaast begon ik me ook te interesseren voor het spirituele.
In Amsterdam bezocht ik wekelijks een groep die bij elkaar kwam om te mediteren en zich bezighield met onderwerpen op het gebied van spiritualiteit en persoonlijk ontwikkeling. Via een deelnemer kwam ik in contact met rebirthing.
Dat heeft mijn leven veranderd.

En toen…

In Amerika heb ik een intensieve rebirthing training gevolgd.

Tijdens die opleiding kwam ik er al snel achter dat ik wel klaar was met mijn werkzaamheden binnen de Sociale Dienst. Op mijn eerste werkdag, na terugkomst uit Amerika, heb ik ontslag genomen.

Ik voelde me bevrijd.
Vrij snel daarna ben ik vrijwilligerswerk gaan doen in centrum De Roos. Na 2 jaar had ik het geluk dat ik daar een betaalde baan kreeg. Ondertussen vond ik ook meer tijd voor mijn steeds groter wordende passie: het bespelen van de klankschalen.

Naast de klankschalen bespeel ik ook de Monochord.

Klankschalen en ik

Op mijn ‘spirituele zoektocht’ kwam ik regelmatig in aanraking met de geluiden van de klankschalen en deze schalen begonnen mijn interesse steeds meer te wekken. De klank, de intensiteit, het iedere keer op een andere manier ‘geraakt’ worden door de klanken. Hoe bijzonder.

Ik word er vrolijk van, rustig, onrustig, soms is er verdriet of val ik in slaap.

Enkele jaren geleden ben ik de studio ingedoken en heb ik samen met mijn klankschalen een CD opgenomen. Hierboven kun je een voorproefje horen. Mocht je een exemplaar willen bestellen, neem dan contact met me op.

Mijn collectie schalen is inmiddels uitgegroeid tot 32 klankschalen en ik vermoed dat het daarbij niet bij blijft.
Klankschalen blijven voor mij bijzondere instrumenten met een bijzondere werking.

Wil je met mij samenwerken?

Naast klankschaalmeditaties die ik alleen geef werk ik ook vaak samen met yogadocenten en andere muzikanten.
Misschien in de toekomst ook met jou? Ik sta in ieder geval altijd open voor nieuwe ideeën en initiatieven!

Kun je in jouw organisatie of bedrijf wel wat rust en ontspanning gebruiken? Wat dacht je van een klankschaalmeditatie tijdens de pauze of na het werk?
Mijn klankschaalevenementen zijn gericht op rust en stilte.

Heb je interesse, heb je vragen of wil je een klankschaal kopen? Voel je vrij om advies te vragen.

“Ik volg Frank al jaren in zijn klankwerk. Ik heb het geluk gehad dat ik samen met hem een reeks klankschaalconcerten mocht geven. Frank’s speelwijze is met een “magic touch”. Niet zomaar wat losse klanken. Hij verbindt ze tot een dialoog die je zeker zal aanspreken!”
Iwan Boersma, www.klankschaalexpertisecentrum.nl

“Vrijdagavond 20.00: Normaal drink ik een glas wijn op het terras… Nu kies is voor een klankschalen meditatie in de Roos op een prachtige plek in het Vondelpark. Ik lig op een heerlijk matras onder een warm kleed en ik heb geen idee wat mij te wachten staat!
Ik word meegenomen door de warme klanken en ben volledig ontspannen en bijna in trance, het regent buiten, er is onweer, en de klanken van de schalen zorgen voor een magische ervaring.
Ik kan niet wachten tot de volgende keer! Wanneer mag ik weer Frank?”

Audrea van Poppelen, Holistisch therapeut

“Vorig jaar ben ik verhuisd uit Amsterdam. Als je me vraagt ‘wat mis je het meest?’, dan zeg ik: mijn vrienden en de maandelijkse klankschaalmeditaties van Frank in Centrum De Roos.
Je zou het kunnen zien als een (maandelijkse) APK van je lichaam: de trillingen werken dieper door in je gestel en je kunt daar heilzame effecten van verwachten.
Frank bespeelt de klankschalen met een groot gevoel voor intuïtie. Maar vergis je niet, daaronder gaan jaren van ervaring en meesterschap schuil!
Frank is de meest ontspannen gastheer die je je maar kunt wensen. Van Frank hoeft er niets. Alles mag er zijn zoals het is. Waar vind je dat nou nog, een plek waar je liefdevol wordt ontvangen en er verder niets hoeft?”

Elke Muller
“Samenwerken met Frank is een groot feest. Van de concerten met hem samen loopt mijn hart volledig over. Naadloos voelen we elkaar aan en smelten de klankschalen samen met mijn stem. De reacties van het publiek zijn altijd hartverwarmend en overdonderend. Klankschalen hebben ze al eens meegemaakt, maar nooit zoals met Frank.”
Nathalie Rasing, Yoga Nidra Docente

Contact

Je bent van harte welkom!

Heb je een vraag of suggestie? Wil je reserveren voor een evenement? Stuur me een mailtje! Wil je een concert of meditatie geven met behulp van mij en mijn klankschalen? Ik sta altijd open voor nieuwe ideeën en initiatieven, dus laat het me weten als je een mogelijkheid voelt om met mij samen te werken!

Mail naar: frankklank@telfort.nl
of bel: 06-40094261